Review Movie Istanbul Aku Datang


Gambar diatas sumber dari Pakcik Google . Sebenarnye kecik , tapi hda gatai tangan nak perbesarkan gambar kecik , so , dye pecahpecah sikit . Oke , Review movie TIME !!

Hda dah tak berape ingat kali terakhir hda menonton wayang movie Melayu . Mungkin movie senario kowt . ntahlah . Hda tak berapa sangat lah nak tengok cerita Melayu kat wayang sebab hda pikir paling lambat hda akan tengok moviemovie Melayu nih , raya tahun depan mungkin ? Paling cepat pon , bebudak nih men"download" bagai . Macam tak biasa =..=' . Yang penting , cerita Istanbul Aku Datang (IAD) nih , hda tonton DUA kali kat wayang ! urggh ! Itu pon sebab dipakse oleh kawankawan hda yang boleh dikatekan pandai pujuk hda tengok movie melayu . Persoalannye kenape ak diantare penyumbang RM3 juta untuk movie IAD nih . =..='

Tapi pade hda , movie nih serius sangat oke ! Jalan cerita yang tak boring , lisa yang sangat comel . hehe . Oke , first time hda tengok movie nih dengan budakbudak rumah kat Jusco Cheras , dyorang yang beli tiket . Tautau dah kene tengok . Padahal adek salah seorang budak rumah hda tengok Skyfall kowt !!!! urgh ! Kalau hda tau , dye beli Skyfall , memang hda tengok Skyfall . *sebelum tengok IAD lah*

Movie nih not that bad , tak macam moviemovie melayu laen . Ade partpart yang banyak kene pikir , macam expressi muka Aizat(Ijoy) kat  dalam kedai makan mase makan dengan lisa . Puas hda pikir , dye kaku berlakon atau memang dye kene buat muka macam tuh . Mungkin korang boleh bagitau hda . *kau dah tengok dua kali kowt*

Kali kedua hda tengok , orang belanje . *takdelah penyumbang sangat kan* , Eh , hello ! Tiket yang kat Jusco tuh rm13 oke . Kalah wayang kat KLCC . huh . Alasan rm13 adelah public holiday . Mungkin kalau public holiday untuk tiket wayang kat KLCC rm20 ke ??? Kali kedua hda tengok IAD nih kat BpMall ! Pernah pergi tak ? Kat Batu Pahat . Balek bp minggu tuh sebab ade abg classmates kitorang kawen kat muor . Sebelum beli tiket wayang tuh , hda dah cakap yang hda taknak tengok IAD sebab hda dah tengok kan . Pastuh , kwn hda cakap , alaaaaaahhhhh , tak best lah tengok bertige jek . Mase tuh hda dengan ira dah tengok . So , kami berdue taknak lah tengok lagi sekali . Lagipon tiket wayang bukan dua seringgit . Ye dak ? Then , tibatiba dye cakap , oke . Aku Belanje . Mulamula hda pikir jugak . Sebab takkan nak tengok movie melayu lagi . Cerita yang same pulak tuh within tiga minggu ! Hda ikotkan jugak sebab kwn nak belanje . kesian pulak sebab dye beriye nak tengok Beto kesayangan dye tuh . cis =..='

Conclusion nye , movie nih best . Laen dari yang laen . And sangat fun sebab major penonton dalam duadua panggung ajuk cakap lisa "U peghgi cuci toilet tuh sekaghang!" . lalalalala ~

Ok done !








p/s : lisa pandai buat expressi muke ! Thumbs up :)
Thanks for reading ^^

7 comments:

  1. suka tgk background cite ni sweet sgt klu dpt pegi istanbul....huhu

    ReplyDelete
  2. ooh tak tengok lagi pon..jarang tengok citer melayu ni..hehe tgk la mybe tgk online kot..

    ReplyDelete
  3. @Zaza Zafran 귀여운 kan ? lepas abeh tengok IAD , rase mcm nak fly ke istanbul . hehe

    ReplyDelete
  4. cerita ni mmg sweet......sgt!
    tapi tomok mcm kaku semcm kan. maybe sebab 1st time berlakon

    ReplyDelete

ɴᴀᴋ ᴋᴏᴍᴇɴ ?
sɪʟᴀsɪʟᴀ . ᴊᴀɴɢᴀɴ ᴍᴀʟᴜᴍᴀʟᴜ .
ʜᴜᴅᴀ sᴜᴋᴀsᴜᴋᴀsᴜᴋᴀ ツ