Riddick !

 
 

 Hari Jumaat lepas kami bertiga , hda, ira, billa. Pergi ke Jusco Seremban. Memang tiap-tiap kali naek sem, hda wajib shopping kat Jusco. Hoho. Naseb baek Jusco tengah sale kauuu ! Memang rezeki kami lahh. haha. Dah alang-alang kami dah sampai Jusco, kami tengok wayang cerita Riddick nih. Kami nak tengok Percy Jackson. Tapi ticket tinggal pukul 12.15 malam. Giler nak tunggu ! Pukul bape nak balek rumah pulak. Kalau rumah depan Jusco takpe jugak. haha :D

So, hero cerita nih Vin Diesel. Siapa tuh ? Alaaahhh ! Pernah tengok Fast Furious 5 ke 6 ke. Dye yang jadi Dom tuhh. hehehe. Dek kerana ade dye lah kami setuju nak tengok cerita nih. 

Habeh cerita nih, kami bagi 4/5 jek sebab cerita dye agak macam tak masuk akal dan macam peningpening sikitsikit. haha. Dah kate pon Science Fiction kann. Hapolah hda nih oii ! Tapi yang buat kan dye best sebab binatang-binatang yang ade dalam cerita tuh kowt. haha. And macam ada lawak-lawak sikit. hehehe. 

Hda cerita mula-mula jek eak ? Vin Diesel nih jadi Raja kat planet mane ntah, sekali dye kate nak balik rumah (bumi). So, dye pon turun dengan some guys from other planet uw. Rupa-rupanya dye salah tempat turun. Orang yang trurun dengan dye pon nak bunuh dye. Vin Diesel selamat tak ? Mestilah selamat. Hero kowt. Pastuh bermula lah cerita camna dye nak survive dari orang laen dan binatang-binatang pelik kat tempat yang dye turun tuh. 

Oke, kalau rasa macam tak puas sangat baca cerita hda. Sila lah ke panggung atau download ya. heeee. Peace yaw !

Salam ^_^

 
 
 
 
pitstop: paling tak paham kenapa mata dye laen dari yang laen. Ade Riddick 1 ke ? haha

Thanks for reading ^^

1 comment:

  1. mun xtengok lagi cite ni..dah lama xtgk muvie ni..

    ReplyDelete

ɴᴀᴋ ᴋᴏᴍᴇɴ ?
sɪʟᴀsɪʟᴀ . ᴊᴀɴɢᴀɴ ᴍᴀʟᴜᴍᴀʟᴜ .
ʜᴜᴅᴀ sᴜᴋᴀsᴜᴋᴀsᴜᴋᴀ ツ