eLakkaN kOntRoVerSi TingKaTkAn PrEsTaSi !!

,
Ihsan dari pakcik Google sebelah rumah . :)
Assalamualaikum , Selamat berpuasa dan Salam Satu Malaysia . Ini semangat Ramadan + Kemerdekaan . Hehe . Apa khabar semua ? Gaye tanye macam ade peminat sendiri . kihkih . Tembam harap semua sihat sejahtera dan dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh tawaduk . huhu . Siapa tak puasa hari ni ? Angkat kaki !! haha . kompom tak ade siapa nak mengaku kan . Ok .

Hari ni 17 Ramadan . Ade ape dengan 17 Ramadan ? Nuzul Quran Nul Karim . Satusatunye panduan hidup bagi seluruh umat Islam . Barangsiapa yang berpegang teguh dengan ajaran Nabi Muhammad SAW dan mengamalkan Al-quran dalam kehidupan seharihari , Insyallah dia akan selamat dunia akhirat .

Jadi , sempena bulan ramadan yang penuh keberkatan nih . Tembam nasihatkan diri tembam dan juga semua pembaca , Kurangkan lah membuat dosa , Tingkatkan lah amalan kita . Dek kerana ramadan setaun sekali , ALLAH menjanjikan pahala yang berlipat ganda bagi siapa yang membuat kebaikan . Rebutlah peluang ni sementara masih ada . Belum tentu kita akan jumpa Ramadan yang akan datang kan .

Oklah . sebenarnya tembam ni pon tak berapa sihat . Tapi dah lame kan tembam tak update blog , jadi ape salahnye tembam luangkan masa sikit . hehe . Tembam doakan kesejahteraan dan kesihatan semua  agar boleh beribadah dengan sempurna . :)
p/s : bila kat rumah , tv lebih menguasai diri dari Makcik Blog dan Juga Abang Fb . :)
Thanks for reading ^^

1 comment:

ɴᴀᴋ ᴋᴏᴍᴇɴ ?
sɪʟᴀsɪʟᴀ . ᴊᴀɴɢᴀɴ ᴍᴀʟᴜᴍᴀʟᴜ .
ʜᴜᴅᴀ sᴜᴋᴀsᴜᴋᴀsᴜᴋᴀ ツ