MPS Part 1

 
Kalau tajuk hda ade part part nih biasanya event best lah kannn. Haha. Okelah, kali nih nak cerita pasal Malam Perdana Siswa Kolej Kediaman Desa Jati USIM yang diadakan di Dewan Sri Siantan, Putrajaya. Sebenarnya, hda duduk rumah sewa, tapi budakbudak kelas mengajak pergi. Lagipon, dah third year kann, next year dah takde dah. Hda praktikal pulak. Dah tak merasa event-event student. Masa tuh attend event korporat dahh. Cehhh !

Memandangkan hda dengan ira ter semangat lebih. So, kami ada buat beberapa photobooth prop untuk mencantikkan gambar kami semua. Baru syok kann. Antara gambar preparation :)

Kalau korang nak buat jugak, Google jek 'Photobooth Prop'. Nanti keluar lah DIY (Do it yourself) ke, cara-cara nak buat ke. Semua ada. Klik jek mane korang nak. 

MPS nih hari khamis pukul 8.00 malam. Hda dengan ira habeh kelas pukul 4, terus balek rumah. Ira siapkan apa-apa yang patot dekat prop tuh. Sebab malam tuh kami siapkan gunting jelah. Taknak lekat kan dulu dengan lidi nya. Nanti cepat tertanggal. Hehe.

Kami siap solek semua dalam pukul 6. Lepas tuh, classmate kami, piqa datang jemput hda, ira, jes. Kami nih takde kereta. Takkan lah dah cantek cun cun semua lepas tuh nak naik motor. Tak macam membazir pulak kann make up kitorang. bhaha. Jes duduk rumah sewa jugak. Cuma rumah lain, tapi dekat dekat jek. Jadi, piqa hangkut semua sekali. Senang. 

Dah sampai Jati, terus naik bas. Biasalah perempuan. Tak sah kalau dah cantik cantik tak hambek gambar. Bukan kami lah tuh namanya. hahaha. Bukan sekali snap, doploh patploh gambar jugak lah. Itu baru dalam bas kowt. -..-'

Awww cak ! Kembar tribal forever and ever. Bhaha. Gambar lain takde, kat camera orang. nanti kalau dah dapat banyak gambar, hda buat satu entri special untuk gambar sahaja. Oke geng ? 

Tibatiba, tengah syok syok berbual, budak laki masuk bas nak duduk belakang. Oke, hda duduk belakang sekali kowt. Terpakse duduk satu line dengan dyorang. Masing masing terus senyap, dah taknak hambek gambar dah. Sesekali jek dengar bunyi cengkerik . krik krik krik

Okelah. Seterusnya, hda akan sambung dalam part 2. 

Nak tahu kami pakai baju ape ? Tungguuuu ~

Salam ^_^






pitstop : esok Career Fair pulak di putrajaya. Jom Heboh pon kat sane jugak . weeeee :D

Thanks for reading ^^

3 comments:

  1. cantekk la tudung tribal tu.. dh lama cari kat sini tapi xjumpa yg sesuai huhu

    ReplyDelete

ɴᴀᴋ ᴋᴏᴍᴇɴ ?
sɪʟᴀsɪʟᴀ . ᴊᴀɴɢᴀɴ ᴍᴀʟᴜᴍᴀʟᴜ .
ʜᴜᴅᴀ sᴜᴋᴀsᴜᴋᴀsᴜᴋᴀ ツ